Εργαλεία Χρήστη

Εργαλεία ιστότοπου


πύλη
Aλλαγή λημμάτων γίνεται, εφόσον ολοκληρωθεί η τεκμηρίωση
Πύλη Αρχαιολογίας
Λήμματα Αρχαιολογική θεωρία Αρχαιολογικές μέθοδοι
FIXME FIXME FIXME
Η αρχαιολογία είναι η «μελέτη των αρχαίων πραγμάτων». Ο ακριβής σύγχρονος ορισμός της είναι η «συστηματική μελέτη των υλικών καταλοίπων του απώτερου ή πιο πρόσφατου ανθρώπινου παρελθόντος μέσω της εφαρμογής θεωρίας και μεθόδου»… Η γνωσιακή αρχαιολογία είναι μια θεωρητική προοπτική στην αρχαιολογία, που εστιάζει στον αρχαίο νου. Χωρίζεται σε δύο κύριες ομάδες… Το σύστημα γεωγραφικών πληροφοριών (GIS) δημιουργεί, διαχειρίζεται, αναλύει και χαρτογραφεί όλους τους τύπους δεδομένων. Το GIS συνδέει δεδομένα με χάρτη, ενσωματώνοντας δεδομένα τοποθεσίας με όλους τους τύπους περιγραφικών πληροφοριών. Η σύνδεση παρέχει τη βάση για χαρτογράφηση και ανάλυση που χρησιμοποιείται στην επιστήμη και σχεδόν σε κάθε κλάδο….
Βιογραφίες - Αρχαιολογικοί τόποι - Τέχνεργα
Βιογραφία Αρχαιολογική θέση Τέχνεργα
FIXME FIXME FIXME
Ο Άντριου Κόλιν Ρένφριου είναι Βρετανός αρχαιολόγος και παλαιογλωσσολόγος. Διακρίνεται για το ερευνητικό του έργο του σχετικά με τη ραδιοχρονολόγηση, την προϊστορία των γλωσσών, την αρχαιογενετική, την νευροαρχαιολογία, καθώς και την πρόληψη της αρχαιοκλοπής σε αρχαιολογικούς χώρους. Ανέπτυξε την υπόθεση της Ανατολίας, η οποία υποστηρίζει ότι η πρωτοϊνδοευρωπαϊκή, η ανακατασκευασμένη πρόγονος των ινδοευρωπαϊκών γλωσσών, προήλθε περίπου πριν από 9.000 χρόνια από την Ανατολία και μετανάστευσε με …Η περιοχή της Κυμισάλας βρίσκεται περίπου 70 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης της Ρόδου και εμπίπτει σήμερα στα όρια της Δημοτικής Ενότητας Αταβύρου, καταλαμβάνοντας τις παράκτιες εκτάσεις των δημοτικών διαμερισμάτων Μονολίθου και Σιαννών. Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στην ύπαιθρο της Ρόδου… Με τον όρο αμφορέας εννοείται ένα αγγείο με οβάλ σώμα με κάθετη λαβή αμφίπλευρα. Χρησιμοποιείτο για την αποθήκευση οίνου και ενίοτε ελαίου. Το όνομα αμφορεύς προέρχεται από το επίρρημα αμφί και το ρήμα φέρειν. Οι αμφορείς επινοήθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και υιοθετήθηκαν από τους Ρωμαίους ως κύρια μέσα μεταφοράς και αποθήκευσης ….
πύλη.txt · Τελευταία τροποποίηση: 2022/11/04 16:34 από ms_1

Εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά, το περιεχόμενο σε αυτο το wiki διέπεται από την ακόλουθη άδεια: CC Attribution-Share Alike 4.0 International
CC Attribution-Share Alike 4.0 International Donate Powered by PHP Valid HTML5 Valid CSS Driven by DokuWiki